Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Salade van kippelevertjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 grote krop rode krulsla
1 appel
1 eetlepel olie
4 eetlepels vruchtenazijn
12 kippelevertjes
zout, peper
1 eetlepel bloem
1 eetlepel boter
4 kleine struikjes witlof
4 eetlepels olie
1 theelepel mosterd
wat gedroogde dragon

Bereiden

Schik de gewassen sla op de borden.
Schil de appel en snijd hem in partjes.
Verhit de olie in een pan met anti-aanbaklaag en fruit de partjes appel
even aan.
Blus af met 2 eetlepels vruchtenazijn en verdeel dit over de sla.
Snijd de levertjes doormidden, was ze en dep ze met keukenpapier
droog.
Kruid ze met peper en zout en haal ze door de bloem.
Verhit de boter in de koekepan en bak de levertjes op middelhoog vuur 3
minuten aan beide kanten.
Haal ze uit de pan en zet ze apart.
Was de struikjes witlof en haal er de bladeren één voor
één af.
Fruit deze in de rest van de vetstof, kruid ze met zout en leg ze op de
sla.
Maak een vinaigrette van 2 eetlepels vruchtenazijn, de olie, de mosterd, 1
mespunt zout, peper en dragon en giet deze over de sla.
Leg de kippelevertjes hierop en dien op.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Salade van shii-take met avocado en krab
Ananas komkommer salsa
Salade van Zeeuwse garnalen en gegrilde scampie’s met zeewier dressing
Lauwwarme salade van Parelhoen perzik en hazelnootdressing ( 4 tot 8 personen)
Salade poulet au soja (4 pers)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes